De rijbewijskeuring

Het doel van de medische keuring is om inzicht te krijgen in de gezondheid van een persoon in het kader van rijgeschiktheid. Dat betekent niet dat we er op uit zijn om u af te keuren, integendeel, we denken met u mee wat de beste oplossing voor u is. De keuring duurt zo'n 15 - 20 minuten en bestaat uit enkele onderzoeken. Naast meer algemeen onderzoek zal de arts uw bloeddruk meten en gezichtsvermogen testen. Ook zal de arts uw suikergehalte bepalen d.m.v. het testen van uw urine of, incidenteel door een vingerprik in uw bloed.

 

U doet er goed aan vooraf aan de keuring uw gezichtsvermogen te laten testen bij een opticien en zo nodig te laten verbeteren.  Zo voorkomt u dat er eventueel vertraging ontstaat mochten later nieuwe glazen voor uw bril nodig zijn. De opticien is van de eisen van het CBR op de hoogte.

 

Heeft u een afspraak met ons gemaakt?

Dan vragen we u de volgende voorbereidingen in acht te nemen, zodat het consult zo goed mogelijk verloopt:

 

  • Leg uw identificatie klaar, zodat u zich kunt legitimeren voorafgaand aan de keuring
  • Bewaart u in ieder geval uw (papieren) dossier met de ZD - codes tot na de keuring.
  • Zorg voor uw actuele medicatielijst, of beschik over alle doosjes van de medicatie die u heden gebruikt
  • Ken uw medische verleden of ben in bezit van een recente informatie van uw huisarts
  • Wilt u alvast een kleine hoeveelheid (1-2 cm) urine verzamelen in een schoon potje (niet ouder dan 2 uur, koel bewaren)
  • Gepast contant af te rekenen bij de keuringsarts

 

 

Tijdens de keuring worden alle resultaten per computer of tablet in het online systeem Zorgdomein gezet.  We sturen het verslag na uw toestemming te hebben verkregen, direct digitaal door naar het CBR!  

Reviews

5 sterren - maximale score

 

 

De afspraak was op tijd. De keuringsarts van Mediot was zeer vriendelijk en gaf duidelijke uitleg. Ik beveel deze arts aan bij bekenden.

 

Ben V., 76 jaar uit Utrecht


5 sterren - maximale score

 

 

Lekker handig thuis gekeurd te worden. Aardige, vlotte en accurate keuringsarts. Deze keuringsinstantie kan ik iedereen aanbevelen. Ga zo door Mediot!

 

Ben en Regina O., 74 jaar uit Soest


5 sterren - maximale score

 

 

Gisteren rijbewijskeuring ondergaan. De keuring werd gedaan door Stijn de eigenaar van Mediot. Stijn was keurig op tijd en het geheel verliep vlot. Echt een aanrader voor iedereen die een keuring moet ondergaan. Stijn succes met je bedrijf... Topper.

 

Dick van S., 55 jaar uit Houten

 NB  een keuringsarts is een BIG geregistreerd arts die voor het CBR onderzoeken uitvoert voor de rijbewijskeuring. Het CBR is altijd de partij die u daadwerkelijk goed- of afkeurt. De arts zal alleen de onderzoeken uitvoeren, maar geen conclusies trekken! Echter, onze arts zal wel met u meedenken wat voor u persoonlijk de beste oplossing is, mocht er twijfel bestaan of het CBR u goedkeurt.